8 вересня – Всесвітній день грамотності

Бути грамотним – це важливо!

Грамотність – фундамент, на якому людина може збудувати свій подальший розвиток. Мета Міжнародного дня грамотності — відзначити, що бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому. Важливість грамотності та хоча б базової освіти як незамінних інструментів - необхідні для побудови інтегрованого й мирного суспільства у XXI столітті. Вміння читати – лише мала частина вміння бути грамотною людиною, а ось здатність використовувати прочитане – це більш вагома частина вміння бути грамотним, хоча і не завжди вирішальна.

Існують навички та вміння, які можуть знадобитися практично в будь-якій сфері життя, зокрема і в побудові кар’єри. Студентам, як майбутнім фахівцям, щоб знайти роботу на ринку праці необхідно володіння цілим комплексом необхідних знань і навичок, які дозволяють людям свідомо брати участь у соціальних процесах, а також вільно спілкуватися різними мовами і в різних культурах у сучасному світі.

Грамотність сучасної людини - це бажання до самовдосконалення, любов до книжок, сміливість у здобутті нових знань, відвертість і щирість у висловлюванні думок, навички роботи з сучасними інформаційними технологіями, розуміння й усвідомлення глобальних проблем людства та шляхів їх подолання.

Студенти – першокурсники коледжу ознайомилися з правилами користування бібліотекою, з оформленою до Міжнародного дня грамотності  виставкою «Бути грамотним - це важливо!», зокрема, переглянули наявні у нашій книгозбірні енциклопедії, словники та інші довідкові видання.

 

Опубліковано:
29 Березня 2024