Концерт класичної фортепіанної музики!

Концерт класичної фортепіанної музики, у виконанні професора музичної академії в м. Цетинє (Чорногорія) Олексія Молчанова, пройшов у великій залі Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д. Є. Задора на високому виконавському рівні. Це вже не перша зустріч студентів та викладачів коледжу з цим прекрасним музикантом. Неодноразово Олексій Молчанов радував нас своїми концертними виступами та проводив зі студентами фортепіанного відділу високопрофесійні майстеркласи.

Олексій Молчанов фахову музичну освіту здобув у Києві, де його викладачами були Лідія Шур, Олександр Снегірьов та Володимир Винницькій. Ще будучи студентом, він здобув перемогу в одному з найпрестижніших конкурсів ім. М. Лисенка, що проходив у Львові в 1984 році. Під час навчання, Олексій розпочав активну концертну діяльність, де виступав як соліст та в численних камерних ансамблях в Україні та за кордоном. Після навчання певний період працював викладачем в Черкаському музичному училищі ім. С. С. Гулака-Артемовського. В 1995 році виїхав до Сербії, а з 1999 року розпочав свою педагогічну діяльність в музичній академії в м. Цетинє (Чорногорія).

Програму відомого піаніста складали твори світової класики В. А. Моцарта та Ф. Шопена. Зокрема, слухачі мали можливість послухати Фантазії c-moll, d-moll та Сонату в 3-х частинах c-moll В. А. Моцарта. А також, Ноктюрн c-moll та Фантазію f-moll Ф. Шопена.

Однією з найпривабливіших рис у виконанні Олексія Молчанова є відтворення душевних відтінків, психологізму, через виразне виконавське прочитання музики.

Звукова палітра піаніста напрочуд багата та сприяє кращому розкриттю характеру кожного твору. Він чудово втілює у своєму виконанні розкішні тонкощі романтичної фортепіанної фактури.

Продемонстрований високий рівень виконавської майстерності, сприяв популяризації класичної фортепіанної музики та естетичному вихованню студентів.

Викладачка-методистка ЦК «Фортепіано»

Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д. Є. Задора

Тетерюк-Кінч Ю.С.

Опубліковано:
29 Березня 2024