Сьогодні, 1 вересня 2022 року в Ужгородському музичному фаховому коледжі імені Д.Є. Задора розпочався новий навчальний рік.

У великій залі музичного коледжу відбулися урочистості, присвячені Дню знань. На святкову подію завітали студенти навчального закладу, викладачі, батьки, гості. Особливо тепло присутні зустрічали першокурсників, приймаючи їх у велику студентську родину. Вчорашніх школярів, які вступили до коледжу, та їхніх кураторів привітали оплесками. Захоплення викликало те, що всі першокурсники, а також присутні викладачі, батьки та гості були вдягнуті у вишиванки. Вишиванка – це наш код нації, особливо сьогодні, коли наша люба країна знаходиться у стані війни – надзвичайно важливо ідентифікувати себе як українець, як патріот одягнувши вишиванку. Бо наш національний одяг – ніби другий національний прапор: згуртовує, додає віри  в нашу  перемогу і наповнює неймовірною силою духу і тіла, які українці готові віддати за волю і за свою Україну.  

Розпочалася урочиста подія традиційно Державним Гімном України у виконанні духового оркестру студентів музичного коледжу (керівник – заслужений артист України Ференц Томич) та вокальним супроводом всіх присутніх. У цей святковий день в глибокій шані всі присутні схилили голови на хвилину мовчання перед світлою пам'яттю загиблих, перед тими, хто ціною свого життя подарував нам цей чудовий день і право на життя і навчання.

З початком нового навчального року студентів і викладачів привітала директор коледжу, заслужена працівниця України – Світлана Стегней. А з музичними вітаннями виступили студенти та викладачі нашого коледжу, у виконанні котрих прозвучали твори українських композиторів.

Наприкінці з вітальним словом і посвятою в першокурсники звернулася студентка 4-го курсу спеціалізації «Фортепіано», лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, фестивалів Беатріс Бучок, яка побажала першокурсникам творчих успіхів і наснаги до навчання. Ведуча заходу, голова циклової комісії «Теорія музики» Наталія Стинич також привітала всіх присутніх зі святом Дня Знань та побажала наснаги, здоров'я та щастя, щоб бід і лиха не знати і добре студентів всіх навчати, а головне – мирного неба над головою, подякувала також всім, хто прийшов розділити наше свято.

Опубліковано:
29 Березня 2024