Свято чудової музики - авторський концерт Віктора Теличко!

27 листопада 2022 року, ужгородці та гості нашого міста над Ужем мали можливість вкотре дістати естетичну насолоду від звучання чудових творів талановитого композитора сучасності - Віктора Теличко! Свою творчу діяльність композитор дуже органічно поєднує з викладацькою, він є одним з корифеїв циклової комісії "Теорія музики" Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д. Є. Задора, є головою Закарпатської організації Національної спілки композиторів України, є лауреатом престижних премій та заслуженим діячем мистецтв України. З під пера маестро світові стали відомі численні твори в різних жанрах, для різного виконавського складу. Завдяки таланту Віктора Федоровича музика Срібної Землі пізнається щораз більше!

У рік відзначення свого ювілею, композитор запланував ряд чудових авторських концертів – сьогодні відбувся один із них. У великій концертній залі Закарпатської обласної філармонії, у виконанні талановитих музикантів краю, симфонічного оркестру (керівник заслужена артистка України Вікторія Свалявчик-Цанько), солістів - серед яких були викладачі, студенти та випускники Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д.Є.Задора:  заслужений артист України Ференц Томич, заслужений працівник культури України Леонтій Ленарт; лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів: Ольга Чундак, Емеріх та Томас Поповичі, Шандор Шрайнер, Сусанна Дяченко, Віталій Шулик; Дарія Дьолог та Ростислав Чворсюк (студенти класу викладача заслуженого працівника культури України Володимира Стегнея) з доповненням анотацій музикознавиці Наталії Піцур звучала неймовірно глибока, багата на колористичні фарби, виразна та натхненна музика Віктора Федоровича Теличко. Чуйним моментом на початку нинішнього вечора стала трансляція відеозапису однієї з композицій гурту "TYUPA" - "Щастя", учасницею якого була разом зі своїм братом Михайлом наша дорога колега-музикант, нині відійшовша у вічність Віталія Тюпа-Павай.

Кожен номер супроводжувався бурхливими оплесками вдячності музикантам-виконавцям та композитору. Серед ряду прекрасної музики автор представив слухачам твори, які він з великою вдячністю приурочив пам'яті своїм шанованим викладачам. Прем'єрним твором стала "Фантазія" для двох труб і фортепіано присвячена пам'яті першого вчителя по композиції Мілію Кобулею, до виконання якого доєднався маестро Віктор Теличко!

Лірика, джаз, майстерне використання фольклору - все це створювало неповторне відчуття свята, залишило у наші серця і душі, як це бажав автор, оптимізм і віру в перемогу!

Щира вдячність всім виконавцям та нашому дорогому Маестро! Очікуємо на нові зустрічі у живому спілкуванні з музикою Віктора Теличко! Многая і благая літа ювіляру!

Всім нам Миру та перемоги!

Голова циклової комісії "Теорія музики",

викладач-методист Наталія Стинич

Опубліковано:
29 Березня 2024